L’obra exposada

L'obra exposada

Pintura

La pintura a l'oli és el mitjà principal de Joan Ferrer. Ha fet centenars d'obres de diferents formats. Alguns molt petits i d'altres, sobretot en la darrera època, de grans dimensions. Els pinzells i l'espàtula han estat els estris de treball, però també les mans i altres instruments menys ortodoxos. La matèria ha estat sempre una constant, així com una paleta cromàtica reduïda a què s'ha sotmès per tractar la relació entre les formes i la llum. 

Els inicis

Les primeres obres corresponen als anys 60. De la mà del seu mestre, Josep Maria de Martín, s'introdueix en la pintura moderna amb la mirada íntima, serena i ordenada del seu professor.

Vull veure'n més obres

L'abstracció figurativa

Amb els anys, Joan Ferrer innova dins d'unes formes que vénen de la renovació de conceptes que representa el cubisme, i que tendeixen cap a una abstracció figurativa. Produeix una obra sòbria i mesurada, de composicions tancades, on es minimitza la profunditat a través de la unió de superfícies allunyades.

Vull veure'n més obres

L'expressió

A partir del 2008, Joan Ferrer inicia una nova etapa, més lliure, de nervi expressionista, possiblement la més estrictament contemporània. Hi trobem un pintor arrauxat, de sentiment, on canvia els quadres de format convencional pels de grans dimensions; els pinzells, per la brotxa, la pintura a l'oli, per l'acrílica.

Vull veure'n més obres

Obra gràfica i dibuixos

Joan Ferrer sempre ha acompanyat la seva pintura amb dibuixos i obra gràfica. El dibuix, per a ell, és un exercici quotidià que sovint utilitza per endegar el procés creatiu; d'altres vegades, el treball damunt paper pren sentit per si mateix.

Les tècniques gràfiques són diverses, des del simple dibuix de carbonet passant per tècniques d'estampació i gravat (monotípies, linòleums, collages, litografies) i les tècniques mixtes.

Fotografies

En determinats moments de la seva carrera, fotògrafs professionals han passat per l'estudi del pintor i han plasmat el caràcter del moment creatiu o la imatge de l'artista en el moment de la intervenció pictòrica. La mostra presenta una selecció de fotografies amb retrats i processos de treball.