Programa educatiu.

Educar a través de l’art és un dels reptes que tenim avui en dia per a la formació integral de les persones. L’exposició Joan Ferrer. El tacte de la llumés una gran oportunitat per desenvolupar la competència cultural i artística, expressar la creativitat i poder participar activament en la vida cultural de la nostra comunitat.

El programa educatiu de Joan Ferrer. El tacte de la llums’ha elaborat a l’entorn de l’obra i la figura del pintor berguedà per acostar infants, joves i adults a un art que pren com a referent el nostre territori per ser reinterpretat des d’un llenguatge universal, el de la pintura més actual.

Consta de visites-taller i visites dinamitzades organitzades per nivells educatius:

Educació Infantil

Educació Infantil

fitxa El llenguatge del color. Visita-taller.
Adreçada a infants d’entre 3 i 6 anys.
Durada: 75 minuts.
La llum, color i la textura com a mètodes expressius. Parlarem dels colors que ens envolten i analitzarem quins son els colors que composen la nostra terra.
Què diferencia els colors que som capaços de percebre amb els que utilitza Joan Ferrer?

Llegiu-ne més
Educació Primària

Educació Primària

fitxaParlem en Art. Visita-taller.
Adreçat a nenes i nens d’entre 6 i 12 anys.
Durada: 90 minuts.
L’art com a llenguatge universal. Després de definir què és un artista parlarem sobre els motius que mouen els artistes a treballar. Arribarem a la conclusió de que la diferència entre un artista i una altra professió és que l’art no neix d’una necessitat bàsica, però si simbòlica...

Llegiu-ne més
Educació Secundària

Educació Secundària

fitxaComposem!. Visita dinamitzada.
Adreçada a noies i nois d’entre 12 i 16 anys.
Durada: 90 minuts.
L’art com a canal de comunicació i la composició com a mètode expressiu. Aprofundirem en la idea que l’art és un canal personal i íntim que ens permet comunicar-nos. En quins casos podria ser útil utilitzar l’art? A qui ens dirigiríem si fóssim artistes?

Llegiu-ne més
Batxillerat i Formació Professional

Batxillerat i Formació Professional

fitxaMaterialitzar l'expressivitat. Visita dinamitzada.
Adreçada a joves a partir de 16 anys.
Durada: 90 minuts.
Després de comprovar que les obres d’art poden ser “llegides” pel públic, veurem de quina manera ens afecta l’obra de Joan Ferrer en comparació amb altres artistes actuals.

Llegiu-ne més
Educació especial

Educació especial

fitxaLa mirada de Joan Ferrer. Visita.
Adreçada a infants, joves i adults d’educació especial.
Durada: 90 minuts.
La mirada de Joan Ferrer és una mirada personal i intima cap a les coses que estima. Quins colors li agraden a Joan Ferrer? Quins ens agraden a nosaltres?

Llegiu-ne més
Joan Ferrer en família

Joan Ferrer en família

fitxaVisita.
Adreçada a famílies amb infants.
Durada: 75 minuts.
Preu: 1 euro per persona.
L’activitat en família consta d’un recorregut pels diferents àmbits de l’exposició on es dialoga al voltant d’una selecció d’obres. Permet acostar-se a la pintura de Joan Ferrer a partir de jocs d’observació i de propostes creatives.

Llegiu-ne més
Visites per a grups

Visites per a grups

fitxaVisita.
Adreçada a col·lectius i al públic en general.
Durada: 50 minuts.
Preu: 1 euro per persona.
Visites comentades a l’exposició conduïdes per educadors o especialistes d’art per conèixer l’obra de Joan Ferrer i disposar d’eines per a la seva interpretació, conèixer de prop la figura de l’artista i els processos creatius.

Llegiu-ne més
Sessió educativa adreçada a formadors

Sessió educativa adreçada a formadors

fitxaPresentació del Programa Educatiu de l’exposició antològica al professorat d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius i Educació especial. Sessió oberta també a artistes i professionals de l’art.
Comptarà amb la presència de Joan Ferrer.

Llegiu-ne més

Informació i reserves.

A partir del 3 de setembre.

Visites educatives. De dilluns a divendres, de 10 a 13h. Grups de 25-30 alumnes (màxim). Horari de les visites: sessió a les 10h i a les 11,15h. Possibilitat de dues visites simultànies.

Visites en família. Dissabtes a les 18h i diumenges a les 11h.

Visites concertades per a grups i particulars. Divendres, dissabtes i diumenges a les 18h. Cal reserva prèvia.

En la fitxa d’informació de cada activitat hi trobareu l’enllaç a un formulari que us permet fer la reserva de l’activitat. També podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic.