Joan Ferrer. El tacte de la llum

L’exposició antològica Joan Ferrer. El tacte de la llum presenta per primera vegada una visió completa de l’obra de l’artista, des dels inicis fins a l’actualitat, i permet fer una lectura en profunditat de la dimensió plàstica de l’autor berguedà.

La mostra, comissariada per l’historiador i crític d’art Bernat Puigdollers, mobilitza i aplega un centenar d’obres de l’artista que normalment es troben en col·leccions privades. S’organitza en sis àmbits temàtics que evidencien els micromons de l’artista i ens ajuden a comprendre la dimensió transformadora del seu art: Desig de pintura, relat dels seus inicis artístics; un àmbit dedicat a l’Obra damunt paper; La presència callada de les coses, centrat en els seus bodegons; Poètiques del cos i Reflexos del Jo, dedicats a la figura i al retrat respectivament; un gran àmbit, Trilogia del paisatge, dividit en tres àmbits menors: El paisatge sublimat, El paisatge assimilati El paisatge transgredit; i l’àmbit amb les darreres obres, Del paisatge a la taca, que analitza el seu pas cap a l’abstracció.

Acompanyen la mostra la peça audiovisual Soc Joan Ferrer, de Maties Salom i Sergi Garnica, produïda per Igluuu, que ens aporta la mirada del mestre i cap al mestre, i el registre iconogràfic de l’artista amb les fotografies de Jordi Plana.

Al voltant de l’exposició antològica s’articula un programa educatiu i es programaran activitats culturals paral·leles, en consonància amb la vocació pedagògica i el tarannà agitador que han caracteritzat Joan Ferrer.

Relacionat amb El tacte de la llum…

Sessió educativa adreçada a formadors

Sessió educativa adreçada a formadors

fitxaPresentació del Programa Educatiu de l’exposició antològica al professorat d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius i Educació especial. Sessió oberta també a artistes i professionals de l’art.
Comptarà amb la presència de Joan Ferrer.

Llegir-ne més
Inauguració. El tacte de la llum

Inauguració. El tacte de la llum

fitxaDissabte, 28 de setembre a les 18h.
Ens fa molta il·lusió inaugurar l'exposició antològica Joan Ferrer. El tacte de la llum, que romandrà al Convent de Sant Francesc de Berga fins el 28 de desembre. Al voltant de la mostra es desenvoluparà un programa educatiu i activitats diverses, en sintonia amb la vocació pedagògica i agitadora de l'artista berguedà.

Llegir-ne més
En marxa les obres que faran del convent de Sant Francesc un equipament cultural de referència al Berguedà

En marxa les obres que faran del convent de Sant Francesc un equipament cultural de referència al Berguedà

fitxaL'espai, remodelat amb l'impuls d'Amics de Joan Ferrer, serà el marc idoni per instal·lar-hi els més de 110 metres lineals de l'Antològica El tacte de la llum i quedarà per dinamitzar la comarca.

Llegir-ne més