El poeta i assagista Vicenç Altaió ha presentat aquest dissabte “Miró i els poetes catalans” al convent de Sant Francesc, en un acte paral·lel a la mostra antològica Joan Ferrer. El tacte de la llum. Organitzat per Òmnium Cultural, la trobada ha enfocat els punts més destacats de l’obra d’Altaió, que té format de llibre de bibliòfil, publicat el 2017,i ha acabat amb una visita a la mostra retrospectiva de Joan Ferrer.

Davant de mig centenar de persones, Vicenç Altaió ha explicat la trajectòria de l’artista de Montroig del Camp (Baix Camp), un Miró pagès que transforma el llenguatge de la innocència en una forma de revolució, i ha recordat que Josep Vicenç Foix el reforça i el presenta com a surrealista. Gimnasta, ballarí i boxejador, Joan Miró entén la poesia com un fet físic. Altaió destaca que l’obra de Miró va evolucionar amb el temps, amb una adaptació constant als fets socials i a les tendències.

Una cinquantena de persones han seguit amb interès les explicacions de Vicenç Altaió.

Acabada la presentació, els assistents van recórrer el claustre de Sant Francesc, on s’hi pot veure, fins el 28 de desembre, l’exposició antològica Joan Ferrer. El tacte de la llum.

Primera jornada d’sketching organitzada pel Grup de pintors Verdaguer 7

A part de la presentació de “Miró i els poetes catalans”, El tacte de la llum ha acollit també una activitat d’sketching organitzada pel Grup de pintors Verdaguer 7 i convocada per Urban Sketchers Barcelona. Una quinzena de dibuixants han recorregut els carrers de Berga durant tot el dissabte al matí; també han captat escenes del mercat setmanal. Ja a la tarda, han visitat l’exposició antològica de Joan Ferrer. El pròxim 16 de novembre, els sketchers fan una nova convocatòria: aquesta vegada canviaran el passeig pel mercat  per una pujada al castell de Berga.

Moment de la jornada d’sketching promoguda pel Grup de Pintors Verdaguer 7.

Els dibuixants van recórrer els carrers de Berga i van acabar al claustre del Convent de Sant Francesc.